Barcode EAN

12 november 2018 in
Barcode EAN
DKG Automatisering, WimJan van Velzen

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Bij het maken van een verkooporder zijn er enkele knoppen met bijzondere functies.De knop “autoregel” is bedoeld om automatisch over te springen naar de volgende orderregel bij het gebruik van een barcodescanner. Deze knop kan ook handig zijn als u geen barcodescanner gebruikt. Een barcodescanner sluit na het lezen van een code af met een , zodat SnelStart standaard overspringt naar het veld van het artikel omschrijving. Bij het gebruik van een barcodescanner is dat niet handig want we willen snel alle artikelen scannen. We willen graag na de scan overspringen naar de volgende orderregel, het invoerveld van de artikelcode. Dat is wat het knopje “autoregel” precies voor ons doet.


Dit knopje is dus ook handig als je een lijst met artikelcodes weet en ze niet (direct) hoeft te wijzigen bij het aanmaken van de order. Het knopje is simpel aan en uit te zetten met een klik met de muis.


Overigens is een barcodescanner een relatief simpel en goedkoop apparaat dat een plaatje met de bekende streepjes kan omzetten in een getal. De bekendste barcode is uiteraard de EAN-code die we op de meeste producten vinden. Als die EAN-codes worden gebruikt als artikelcodes in SnelStart kunnen we dus snel de juiste artikelen vinden bij het maken van een order. Ook van zelf gekozen artikelcodes (zelfs met letters) zijn barcodes te maken die dan met een barcode weer gelezen kunnen worden.